Home > Externe > Guvernul de la Atena își premiază cetățenii care raportează cazurile de evaziune fiscală. Bonusul poate ajunge la 3000 de euro

Guvernul de la Atena își premiază cetățenii care raportează cazurile de evaziune fiscală. Bonusul poate ajunge la 3000 de euro

Un bonus de până la 3.000 de euro este promis plătitorilor de taxe din Grecia care identifică evazionişti, scanând chitanţele prin aplicaţia „appodixi” (care permite cetăţenilor să verifice autenticitatea şi conţinutul chitanţelor de la casele de marcat) şi descoperă că acestea fie nu sunt autentice, fie nu au fost transmise Autorităţii Independente pentru Venituri Publice (AADE).

Acest bonus va fi inclus la proiectul de lege menit să reducă evaziunea fiscală, care va fi prezentat marţi cabinetului.

Conform datelor AADE, peste 235.000 de cetăţeni au descărcat deja aplicaţia iar numărul acestora ar urma să crească după anunţarea acordării „bonusului”. Din ziua în care a fost activată aplicaţia, au fost transmise 135.000 de plângeri, din care 75.000 anonime şi 60.000 cu numele trimiţătorului.

În plus, Ministerul Economiei şi AADE au prezentat luni o altă platformă „pentru plângerile cetăţenilor”, disponibilă pe portalul digital myAADE (myaade.gov.gr) prin care părţile interesate pot transmite automat plângerile şi informaţiile lor, cu precizarea numelui sau în mod anonim, pe diverse teme: corupţie, evaziune fiscală şi încălcări ale dispoziţiilor vamale. 

Lasa un comentariu

Facebook