Home > Anchete > Insolvenţa ELCEN, blocată de o firmă apropiată lui Mihai Tudose

Insolvenţa ELCEN, blocată de o firmă apropiată lui Mihai Tudose

O firmă de insolvență fără proiecte majore precedente în domeniu a fost selectată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru procesul de insolvență al producătorului de agent termic Electrocentrale București SA (ELCEN).

Licitația organizată de ANAF, în urma căreia a fost desemnată câștigătoare sucursala din București a firmei Sierra Qadrant SPRL, din Brăila, de unde este și fostul premier Mihai Tudose, a fost contestată. Firma de insolvență despre care se spune că ar fi deținută de un apropiat al lui Tudose și-a depus dosarul pentru licitație, după prelungirea termenului limită.

Procedura de introducere în insolvență a ELCEN este momentan blocată.

ANAF nu a făcut încă public procesul verbal al licitației.

În jurul ELCEN este, de câțiva ani, un scandal aparent fără sfârșit, în mare parte, din cauza Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București. ELCEN are o datorie istorică față de ROMGAZ, pe care nu o poate plăti, teoretic, din cauza datoriei RADET față de producătorul de agent termic.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, dar și fostul edil, Sorin Oprescu, și-au exprimat public dorința, în repetate rânduri, ca ELCEN  să treacă din subordinea Ministerului Finanțelor, în cea a administrației locale și să fuzioneze cu RADET, ștergându-se datoria istorică.

În urma discuțiilor cu fostul premier Tudose, Firea nu ar fi ajuns la un consens, acesta fiind și un motiv de neînțelegere în interiorul PSD.

La începutul acestui an, consilierii Capitalei au hotărât ca RADET să devină proprietatea Municipalităţii, aceasta din urmă preluând şi datoria istorică a RADET, de 3,7 miliarde lei.

Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti este, în acest moment, inaplicabilă.

 

 

Laurentiu Musoiu

 

 

S-ar putea sa-ti placa
Orban: Falimentul RADET este iminent
Carmen Dan este “o dulceață”… de cireșe
Aventura lui Moş Crăciun în România
Surse: Robert Negoiţă atrage destrămarea PSD Sector 3 şi crează haos la organizaţia de Bucureşti

Lasa un comentariu

Facebook