Home > Politic > Membrii PSD din teritoriu, aduși la București cu mașinile Ministerului Dezvoltării

Membrii PSD din teritoriu, aduși la București cu mașinile Ministerului Dezvoltării

Membrii PSD sunt aduși la București pentru congresul partidului, din 10 martie, cu microbuze ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

 

Încă de ieri au fost folosite mașini ale Ministerului Dezvoltării pentru transportul social-democraților din teritoriu, în Capitală.

Reporterii noștri au surprins un microbuz MDRAP cu pesediști pe Bulevardul Iului Maniu.

PSD pregăteşte schimbarea gărzii de conducere în condiţiile în care mai mulţi grei ai formaţiunii, printre care Mihai Tudose, Rovana Plumb şi Ecaterina Andronescu, nu vor mai candida pentru o funcţie de vicepreşedinte al formaţiunii, lăsând culoarul liber pentru colegi care au o relaţie mai bună cu şeful partidului, Liviu Dragnea, precizează Adevărul.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă PSD Bucureşti o susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedint… Comisia Europeană pune la colţ guvernarea PSD-ALDE Primul lider al PSD care a anunţat cu subiect şi predicat faptul că nu va candida a fost Mihai Tudose, fost prim-ministru care şi-a pierdut din putere şi funcţia odată cu disputa avută cu Liviu Dragnea în această toamnă. Tudose a subliniat că a fost vicepreşedinte al PSD timp de două mandate şi nu mai vrea, alegând să-l susţină pe şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, unul dintre criticii lui Dragnea. Un alt politician cu experienţă care va face pasul în spate în ceea ce priveşte conducerea PSD este Rovana Plumb, cea care deţine funcţia de ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Dăncilă. „Am fost 10 ani preşedinte al organizaţiei de femei, vicepreşedinte PSD, preşedinte al Consiliului Naţional, important este că întotdeauna am tratat aceste funcţii cu mare responsabilitate, încercând împreună cu colegele şi colegii mei să facem ceva bun pentru fiecare dintre români care au aşteptări de la oamenii politici. Sigur, dacă doamna Carmen Dan va dori să candideze, candidaturile se depun până joi la partid, desigur că o voi susţine cu tot dragul“, a precizat Rovana Plumb, dând astfel un potenţial nume de candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD pe regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia. Pentru funcţia de vicepreşedinte nu vor mai intra în cursă nici Viorel Ştefan, Victor Negrescu, Gheorghe Şimon, Ionuţ Vulpescu, Georgian Pop, Nicolae Bănicioiu şi Ecaterina Andronescu. În cazul lui Negrescu, actualul ministru al Afacerilor Externe şi-a motivat decizia prin faptul că e mai preocupat de activitatea la minister şi de coordonarea „activiştilor socialişti“ din România. Candidaturi pentru preşedinte executiv Pe de altă parte, Nicolae Bănicioiu vizează funcţia de preşedinte executiv al PSD, fiind singurul candidat înscris în cursă până miercuri seară, cu toate că în rândurile PSD se vorbeşte şi de o candidatură a lui Mihai Fifor, cel care deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. De asemenea, situaţia s-ar putea schimba dacă pentru această funcţie s-ar înscrie şi Ecaterina Andronescu, senatoare a PSD care a precizat pentru „Adevărul“ că ia în calcul o candidatură pentru această poziţie. De altfel, depunerea candidaturilor se poate face până joi, la ora 16.00.
Organizaţia judeţeană PSD Giurgiu a anunţat că, la congresul de sâmbătă al formaţiunii politice, îl va susţine pe Niculae Bădălău pentru ocuparea funcţiei de preşedinte executiv al partidului, informează agerpres.ro. „Prin această Rezoluţie ne arătăm sprijinul pentru preşedintele partidului, singurul preşedinte votat de 435.172 de social democraţi din ţară şi din străinătate, ceea ce înseamnă peste 80 la sută dintre membrii PSD. În urma acestui vot, în 2016, Liviu Dragnea a primit un mandat pentru patru ani. Il susţinem pe Preşedintele PSD, Liviu Dragnea!”, se arată într-o informare de presă a PSD Giurgiu.

Organizaţia PSD Bucureşti-Ilfov a decis, miercuri, să susţină, la Congresul din 10 martie, candidatura premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, precum şi pe cea a lui Marian Neacşu la funcţia de secretar general al Partidului Social Democrat, informează un comunicat..

Totodată, conform sursei citate, organizaţia va susţine, la Congresul PSD, candidaturile Gabrielei Firea şi a lui Robert Negoiţă pentru cele două funcţii de vicepreşedinţi.

„Organizaţia regională PSD Bucureşti-Ilfov a votat în această seară, în cadrul Biroului Permanent comun al organizaţiei, o serie de rezoluţii în vederea Congresului extraordinar al PSD din 10 martie. Astfel, Regiunea Bucureşti-Ilfov a votat pentru: mandat de susţinere şi încredere pentru preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Biroul Permanent al organizaţiei regionale PSD Bucureşti-Ilfov îşi exprimă convingerea că numai prin menţinerea unităţii, continuităţii, echilibrului şi coerenţei în deciziile şi acţiunile sale politice, PSD va reuşi să îşi îndeplinească obiectivul major: asigurarea climatului politic pentru îndeplinirea integrală a programului de guvernare”, se arată în comunicat.

De asemenea, filiala PSD Bucureşti-Ilfov a decis susţinerea continuării programului de guvernare al PSD, susţinerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, a lui Marian Neacşu – ca secretar general al PSD, precum şi a candidaturilor Gabrielei Firea şi a lui Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi regionali Bucureşti-Ilfov.

„Principală preocupare a Partidului Social Democrat trebuie să o reprezinte românii şi rezolvarea problemelor lor. Cetăţenii acestei ţări sunt cei care merită întregul nostru efort, al politicienilor social-democraţi. Susţin fără rezerve continuarea măsurilor de reformă înscrise în programul de guvernare, pentru că doar aşa putem demonstra că alegerile au fost câştigate cu un program complet şi coerent, care a fost pus în practică şi care astfel a adus bunăstarea românilor pe termen lung. Personal, o susţin pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv, pentru a da coerenţă şi stabilitate actului de guvernare şi pentru o colaborare eficientă între Guvern şi partid. Doamna Dăncilă are calităţi reale de lider: este diplomată, empatică, ştie să organizeze echipe de lucru şi să aducă eficienţă şi rigoare, atât în decizia politică, precum şi în cea guvernamentală”, a declarat vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, preşedintele Organizaţiei PSD Ilfov şi preşedinte interimar PSD Bucureşti, citată în comunicat.

Lasa un comentariu

Facebook