Home > Politic > Președintele CNATDCU a cerut verificarea informațiilor despre un posibil plagiat în cazul Robert Negoiță

Președintele CNATDCU a cerut verificarea informațiilor despre un posibil plagiat în cazul Robert Negoiță

Ioan Aurel Pop, președintele Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), susține că a sesizat Comisia de științe juridice în legătură cu informațiile vehiculate în presă potrivit cărora social-democratul Robert Negoiță, primar al sectorului 3, ar fi plagiat teza de doctorat.

„Am sesizat Comisia de științe juridice în legătură cu apariția în presă a acuzei de plagiat și am rugat comisia să procedeze în consecință. Până acum nu am avut niciun caz pentru că toate celelalte au fost sesizări făcute de persoane care au respectat regulamentul CNATDCU, adică au arătat cum s-a plagiat, de unde s-a plagiat, cam cât la sută este plagiat și a fost mai simplu. Acum, în cazul în care comisia va respecta ceea ce eu am rugat atunci, trebuie să purceadă de la început pe baza apariției în presă a acuzei de plagiat și să lucreze ei, adică să caute lucrările de unde s-a plagiat, să verifice gradul, procentajul”, a declarat, marți, pentru AGERPRES, Ioan Aurel Pop.

Presa a relatat în ultimele zile că primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, ar fi plagiat integral teza de doctorat.

S-ar putea sa-ti placa
Prorector ce a folosit date false pentru a deveni profesor universitar, propus membru CNATDCU

Lasa un comentariu

Facebook