Home > Anchete > Prorector ce a folosit date false pentru a deveni profesor universitar, propus membru CNATDCU

Prorector ce a folosit date false pentru a deveni profesor universitar, propus membru CNATDCU

Prorectorul Universității de Medicină din București acuzat de fraudă academică, Ecaterina Ionescu, propus ca membru în singurul consiliu ce ar putea decide retragerea unui titlu obținut ilegal. Ministerul Educației nu are nicio reacție.

 

După ce a folosit date false pentru a promova în funcția de profesor universitar, prorectorul didactic al Universității de Medicină și Farmacie (UMF)  „Carol Davila” din București, este propus ca membru în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), singura instituție ce i-ar putea retrage titlul obținut fraudulos.

Ecaterina Ionescu, prorector al UMF București declara în fişa de autoevaluare, în anul 2006, la concursul de promovare, că are nu mai puţin de 13 articole ştiinţifice recunoscute ISI (baza ce reuneşte cele mai importante articole ştiinţifice din întreaga lume). În realitate, potrivit bazei de date ISI Web of Knowledge, până în anul 2008, Ecaterina Ionescu nu a avut publicat nici măcar un articol cotat ISI, după cum a arătat presa.

Potrivit bazei de date, primul articol ISI al Ecaterinei Ionescu a fost publicat în 2008, iar până în prezent, profesorul universitar de la UMF „Carol Davila” are 9 articole de acest tip, nu 13 cum declara încă din 2006.

Pentru a deveni profesor universitar, în 2006 erau necesare două articole ISI publicate, dar Ecaterina Ionescu nu avea nici unul. Contactată telefonic, Ecaterina Ionescu nu a dorit să comenteze subiectul, în acest moment.

În ciuda sesizării, Ministerul Educației Naționale nu a luat nicio măsură față de neregulile ce au stat la baza promovării Ecaterinei Ionescu.

Acum, aceasta este propusă ca reprezentant al UMF București în CNATDCU, pentru a putea să-și rezolve singură problema.

 

Laurențiu Mușoiu

declaratie ecaterina ionescu

S-ar putea sa-ti placa
Președintele CNATDCU a cerut verificarea informațiilor despre un posibil plagiat în cazul Robert Negoiță

1 Response

  1. Bogdan Nicolescu

    Cine o sustine pe „doamna” Ecaterina Ionescu? Tuturor cadrelor didactice din UMF le e frica de ea. Are 8 functii si ii ameninta pe toti ca ii poate distruge. De ce conducerea actuala a UMF o sustine? De ce domnul academician Sinescu vrea sa se compromita alaturi de ea?

Lasa un comentariu

Facebook