Home > Externe > Rochii celebre, vedetele unei expoziţii organizate la Londra

Rochii celebre, vedetele unei expoziţii organizate la Londra

Mai multe creaţii vestimentare ale designerului Christian Dior care au ajuns pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă, precum rochia purtată de prinţesa Margaret la cea de-a 21-a aniversare a ei şi cea purtată de actriţa Jennifer Lawrence pe covorul roşu în seara când a câştigat premiul Oscar, sunt vedetele unei expoziţii organizate la Londra şi dedicate renumitei case de modă franceze, informează Reuters.

Expoziţia „Christian Dior: Designer of Dreams” („Christian Dior: Designerul Viselor”), ce include şi accesorii, schiţe şi sticluţe de parfum, prezintă istoria acestui brand de lux înfiinţat de designerul francez în 1946 şi care a rămas până în zilele noastre o întruchipare a creaţiilor haute couture.

Peste 500 de loturi vor fi expuse la Victoria & Albert Museum din Londra începând din 2 februarie.

Christian Dior a murit în 1957, la vârsta de 52 de ani. Tânărul Yves Saint Laurent a preluat funcţia de director de creaţie al casei Dior şi a fost urmat apoi de alţi designeri de succes, precum Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano, Raf Simons şi Maria Grazia Chiuri – care deţine această titulatură din anul 2016.

Lasa un comentariu

Facebook