Home > Editorial > Scârbă de cretinii și caracterele jegoase care ne omoară cu zile

Scârbă de cretinii și caracterele jegoase care ne omoară cu zile

Nu am început și nici încheiere pentru acest material. Mi se formează un mare nod în gât când mă gândesc la subiectul acesta despre care scriu câteva rânduri.

 

Ne este silă de prostia sau nesimțirea de care au dat dovadă politicienii la tragedia de la clubul Colectiv. Victor Ponta și Klaus Iohannis au simțit nevoia să posteze mesaje de condoleanțe pe Facebook, chiar în momentul în care acțiunea de evacuare a victimelor din club era în desfășurare. Miniștrii Dușa și Bănicioiu dădeau declarații pe la posturile de televiziune în același timp. În cazul unor astfel de evenimente, oficialii dau mesaje de condoleanțe și susținere la câteva ore, eventual ziua următoare, când situația s-a mai stabilizat. În astfel de situații, nu miniștrii ar trebui să dea declarații pentru presă, ci departamentele de comunicare. Presa trebuie ținută la curent prin comunicate, într-o astfel de criză. Dar pentru politicienii sinștrii ai României, prima grijă este să apară pe sticlă pentru a impresiona masa de alegători cretini, acei gură cască pe care i-am putut vedea și aceste zile.

Ne e scârbă de totala lipsă de respect de care a dat dovadă Gabi Oprea, dând declarații în fața reporterilor, în timp ce în spatele său erau cărate victime din club.

 

Cine este de vină?

 

Am văzut o grămadă de “mari comentatori” care au lansat adevărate filosofii despre cum s-ar putea stabili vinovații.

Dacă nu avem motive să facem pe proștii, vinovații sunt foarte ușor de identificat:

  • Cei care au organizat evenimentul;
  • Patronii clubului;
  • Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, șeful de la Urbanism din primărie și angajații administrației care au dat autorizație de funcționare unui club ce își desfășura activitatea într-o fostă fabrică, fără certificat de urbanism pentru schimbarea destinației clădirii. Este pariul nostru că s-a luat șpagă pentru această autorizație. Orice primar are nevoie de cluburi și restaurante pentru campania electorală.

UN MOMENT DE RECULEGERE ÎN MEMORIA CELOR DECEDAȚI ÎN CATASTROFĂ, CONDOLEANȚE FAMILIILOR ÎNDOLIATE ȘI SĂNĂTATE CELOR VĂTĂMAȚI!

 

Laurențiu Mușoiu, în numele Redacției Pamfletarii

Lasa un comentariu

Facebook