Home > Sport > Un fost superstar de la PSG, dat în judecată de propria menajeră

Un fost superstar de la PSG, dat în judecată de propria menajeră

Atacantul brazilian Neymar a fost reclamat în Franţa de o fostă menajeră braziliană, care susţine că a lucrat pentru acesta timp de doi ani, pe când fotbalistul juca la Paris Saint-Germain, fără să i se facă un contract de muncă legal.

Marcia, o braziliancă de 35 de ani, care nu are acte, îi cere jucătorului 368.000 de euro într-un proces deschis la tribunalul din Saint-Germain-en-Laye, la periferia Parisului, pentru că a angajat-o între ianuarie 2021 şi octombrie 2022 fără înregistrarea sa legală şi încălcând legislaţia franceză.

Reclamanta susţine că a lucrat în fiecare zi a săptămânii şi a fost plătită în numerar. Pe lângă delictele semnalate se mai numără şi programul infernal de lucru, neplata orelor suplimentare, absenţa concediului de odihnă şi a asigurărilor de sănătate.

Reclamanta a adăugat, de asemenea, că a fost obligată să muncească până cu 15 zile înainte de a naşte, iar după naştere nu a mai fost acceptată la serviciu.

Femeia a mai adăugat că a fost abandonată după naşterea celui de-al patrulea copil al său şi a fost nevoită să apeleze la o asociaţie de caritate pentru a-şi hrăni familia, ea fiind pusă ulterior în contact cu o echipă de avocaţi care apără drepturile femeilor braziliene în Franţa.

Înainte ca Neymar să plece în Arabia Saudită, la Al Hilal, reclamanta susţine că i-a trimis un mail jucătorului pentru a încerca o rezolvare amiabilă a disputei, dar în lipsa unui răspuns, aceasta a decis să se adreseze justiţiei.

Lasa un comentariu

Facebook