Home > Economic > VIDEO. Sorin Grindeanu: „Până la Crăciun dăm în circulaţie lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Piteşti”

VIDEO. Sorin Grindeanu: „Până la Crăciun dăm în circulaţie lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Piteşti”

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Piteşti (DEx 12) va fi dat în folosinţă până la finalul acestui an, iar anul viitor întregul drum ar putea fi dat în circulaţie, a declarat joi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Ministrul a menţionat că s-a deplasat pe toate cele trei tronsoane în lucru ale Drumului Expres Craiova – Piteşti şi a constatat o mobilizare bună pe tronsoanele 3 şi 4, însă pe primul tronson nu se întâmplă acelaşi lucru, lucrându-se cu numai 75 de oameni şi 70 de utilaje.

„Până în Crăciun dăm în circulaţie lotul 3, le mulţumesc pentru mobilizare, asta înseamnă încă peste 30 de kilometri din Drumul Expres, un lucru foarte bun. E mobilizare bună şi sunt undeva spre jumătate ca stadiu fizic pe lotul 4, adică exact cel care se duce în Autostrada A1, la Piteşti. Nu e mobilizare bună pe lotul 1 şi nu e mobilizare bună pe Centura Craiovei. Eu am avut discuţii, împreună cu domnul Pistol, cu companiile respective, le-am spus că o să mai vin, posibil în această lună sau într-o lună şi jumătate, până la sfârşitul anului, şi aş vrea să se schimbe lucrurile. (…) Mă aştept să existe o mobilizare mai bună, 75 de oameni azi şi aproximativ 70 de utilaje, scuzaţi-mă, dar nu e mulţumitor. Şi mai jos (…) este mobilizarea pe Centura Craiovei”, a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a arătat că vor fi menţinute termenele de execuţie pentru toate tronsoanele Drumului Expres, cât şi pentru Centura de Sud a Craiovei.

„Ca şi termene pe o perioadă medie, menţin ceea ce am spus: până la sfârşitul anului acesta se dă în circulaţie acest tronson 3, de peste 31 kilometri şi menţin pentru lotul 1 şi lotul 4 ca anul viitor întregul Drum Expres de la Craiova la Piteşti să fie în circulaţie. De asemenea, fiind undeva la 50% şi Centura, cei 10 kilometri de centură de la Craiova Sud, termenul de iulie poate fi menţinut. Deci, felicitări pentru constructorul de pe loturile 3 şi 4, nicio surpriză şi un pic de atenţionare, deocamdată de atenţionare, pentru lotul 1 şi pentru Centura Craiovei”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Totodată, ministrul Transporturilor a spus că la finalul anului viitor se va circula pe autostradă de la Craiova şi până la Constanţa, precizând că pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Piteşti termenul este anul 2025, însă antreprenorul ar putea finaliza lucrările mai devreme.

„Se va circula, la sfârşitul anului viitor, de la Craiova până la Constanţa pe autostradă, asta însemnând bucăţile care lipsesc aici, de la Craiova la Piteşti şi autostrada din jurul Bucureştiului, autostrada, nu centura, A0, care va face legătura cu A2, Autostrada Soarelui. Deci asta este ţinta, perfect realizabilă şi de la care nu cedăm, asta trebuie să se întâmple. Să ştiţi că termenul de execuţie şi ţin să spun acest lucru, cel puţin pentru lotul patru, este 2025. Faptul că dânşii ne-au obişnuit să termine mai repede decât e termenul contractual e o realitate şi e o dorinţă pe care sper să o îndeplinească astfel încât la sfârşitul anului viitor să se termine şi tronsonul patru. Dar conform contractului să ştiţi că tronsonul patru este 2025 şi aici (tronsonul 3) este la anul”, a adăugat ministrul Grindeanu.

S-ar putea sa-ti placa
Sorin Grindeanu anunță comasări ale instituțiilor din subordinea Ministerului Transporturilor

Lasa un comentariu

Facebook