Home > Politic > Ce îi leagă pe Ponta şi Băsescu de Oprescu

Ce îi leagă pe Ponta şi Băsescu de Oprescu

Reţinerea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, stârneşte teama multor numelelor mari din politica de pe Dâmboviţa.

Sorin Oprescu deţine informaţii ce le-ar putea crea probleme cu justiţia atât premierului Victor Ponta, cât şi fostului preşedinte Traian Băsescu (probleme în plus cu justiţia). Oprescu, Ponta şi Băsescu sunt legaţi prin diverse personaje, dar şi prin afaceri ce ridică mari semne de întrebare. În aceste condiţii, nu e de mirare că Victor Ponta declară “nu voi spune de rău de Sorin Oprescu”. Iar Traian Băsescu, într-o emisiune la postul B1 TV, chiar în ziua în care primarul Capitalei a fost dus în arest, avea o atitudine mai mult de solidaritate, decât de critică la adresa lui Oprescu.

Ce îl leagă pe Băsescu de Oprescu:

  • Elena Băsescu a fost anagajata Luxten, companie ce are un contract, pentru asigurarea iluminatului public cu Primăria Capitalei, prelungit pe şest, fără vot în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
  • Tehnologica Radion, firmă de casă a PD-L, când Băsescu era la putere, a beneficiat de numeroase contracte cu Primăria Capitalei.
  • Delta ACM, firma de construcţii a fratelui pedelistului Ştefan Pirpiliu, reprezintă un caz similar cu cel de mai sus.
  • Alina Roman, directorul Administraţiei Străzilor, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, prietenă apropiată a Elenei Băsescu, fost membru PD-L, în ciuda numeroaselor nereguli şi a managementului deficitar, a fost menţinută în funcţie prin intervenţia lui Sorin Oprescu.
  • Ioana Băsescu, a avut numeroase încasări la firma sa de notariat, după decizii semnate de primarul Sorin Oprescu. În principal, este vorba retrocedări.

Ce îl leagă pe Ponta de Oprescu:

  • Anca Alexandrescu, a lucrat atât la cabinetul lui Sorin Oprescu, cât şi la Guvernul lui Ponta. Potrivit susrselor din Primăria Capitalei era omul care ţinea legătura între primăria lui Oprescu şi Ponta, un fel de spionaj, astfel încât, cele două părţi să nu se tragă în piept reciproc la diverse afaceri.
  • Victor Ponta şi Sorin Oprescu ar controla, prin inetermediari, o firmă de cadastru ce lucrează îm Bucureşti.
  • Ponta îl susţine pe Oprescu în lupta cu formaţiunea de Bucureşti a PSD, controlată de Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie şi Robert Negoiţă. Dispută purtată, în principal pe destinaţia banilor Primăriei Capitalei.
S-ar putea sa-ti placa
Pe ce aruncă bani Primăria Capitalei. ALPAB cumpără ponton plutitor de 650.000 lei şi grup sanitar de 50.000 lei. Documente
EXCLUSIV: Cum puteau Bica şi Oprescu să scape nevinovaţi
Economia României, distrusă de marile magazine
LEGEA LUI OPRESCU. Familii lăsate fără case pentru a face loc unui hipermarket

Lasa un comentariu

Facebook